top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

MIÉRT JÓ VEGÁNNAK LENNI?

Egészségesen állati eredetű összetevők nélkül

Már számtalan orvosi kutatás és dokumentumfilm bebizonyította, hogy az sok negatív hatása mellett az állati eredetű étrend áll számos betegség hátterében. A húskészítmények a WHO tanulmánya alapján fokozottan rákkeltőek (a dohányzással egy kategóriában), más szakmai tanulmányok pedig a tejtermékek rákkeltő tulajdonságait bizonyítják. 

  • Facebook - Black Circle
Miért jó vegánnak lenni

VEGÁN TANULMÁNYOK ÉS ÍRÁSOK

Tudnivalók és információk a vegán táplálkozás előnyeiről

Az Orvosi Hetilap cikke a növényi alapú táplálkozásról

A húskészítmények rákkelő hatásáról

A TÉMÁVAL KAPCSOLATOS VIDEÓK

Egészségügyi és globális vonatkozásban

A cukorbetegség visszafordítható - Dr. Neal Barnard

Dr. Neal Barnard, egy nemzetközi orvosszövetség alapító elnöke, publikációiban érthetően elmagyarázza, hogy a magas szénhidráttartalmú étrend a megoldás kulcsa. Mindaddig, amíg emellett elkerüljük a sejtfalakat károsító telített zsírokat, húsféléket. Azoknál a népcsoportoknál, amelyek ilyen étrendet folytatnak, a legkisebb a diabétesz előfordulásának aránya.

Az érelmeszesedés gyógyítható - Dr. Caldwell Esselstyn

Dr. Caldwell Esselstyn az USA egyik leghíresebb orvosa vegán étrenddel gyógyítja a szív- és érrendszeri betegséget. Bill Clinton az ő tanácsait követve lett vegán. Dr. Caldwell előadása arról szól, hogy a cukorbetegséghez hasonlóan, a szív- és érrendszeri betegségek is megelőzhetőek, javíthatóak és vissza is fordíthatóak egy szénhidrátdús és zsírszegény vegán életmóddal.

Dr. T. Colin Campbell - Kína tanulmány

A Kína-tanulmány, a világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérése világosan és közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek között. Szerzője, Dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál. Nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek. A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok. Aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát.

Cowspiracy - A fenntarthatóság titka

bottom of page